Σελίδες

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΥΠΗΡΕΣΕΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ


Υπηρεσίες Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη ΚΕΠ

1. Ενημέρωση

Ενημερώνει και πληροφορεί τους πολίτες για τις ενέργειες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων. Τα αναγκαία πληροφοριακά στοιχεία αντλούνται από την κεντρική βάση δεδομένων του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α, με την οποία θα συνδέονται όλα τα Κ.Ε.Π, αλλά και τοπικές βάσεις δεδομένων, τις οποίες μπορεί να διαμορφώσει κάθε επιμέρους Κ.Ε.Π.

2. Διεκπεραίωση υποθέσεων

* Παραλαμβάνει αιτήσεις πολιτών, για την διεκπεραίωση υποθέσεών τους από τις υπηρεσίες του δημοσίου, τα στοιχεία των οποίων καταχωρεί σε ειδικό πρωτόκολλο
* Διαθέτει για διευκόλυνσή τους έντυπα αιτήσεων κατά το άρθρο 3 παράγραφος 3 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
* Ελέγχει την πληρότητα των αιτήσεων των πολιτών και σε περίπτωση που για την διεκπεραίωση της υπόθεσης απαιτούνται δικαιολογητικά, που δεν υποβάλλονται μαζί με την αίτηση, το Κ.Ε.Π. τα αναζητά και τα παραλαμβάνει με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά από σχετική εξουσιοδότηση των πολιτών.
* Διαβιβάζει πλήρεις τους φακέλους των υποθέσεων των πολιτών, στην αρμόδια για την διεκπεραίωση τους υπηρεσία, με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο. Το τελικό έγγραφο αποστέλλεται από την αρμόδια υπηρεσία και πάλι στο Κ.Ε.Π. υποβολής της αρχικής αίτησης , το οποίο το παραλαμβάνει ο πολίτης ή του αποστέλλεται από το συγκεκριμένο Κ.Ε.Π. στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί με συστημένη επιστολή επί καταβολή.
Με κοινές αποφάσεις του Υπουργού ΕΣ.Δ.Δ.Α. και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού θα καθοριστούν οι διοικητικές διαδικασίες που θα διεκπεραιώνονται μέσω των Κ.Ε.Π. σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παράγραφο 1 του Άρθρου 31 του Ν. 3013/ 2002.

3. Άλλες υπηρεσίες

* Η επικύρωση αντιγράφων διοικητικών εγγράφων.
* Η θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής.
* Η χορήγηση παραβόλων, υπεύθυνων δηλώσεων κ.α.
* Η χορήγηση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας,
μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης με το σύστημα ΤΑΧΙS.

Τηλέφωνο: 27410 93820
Fax: 27410 93820
Email: d.solygeias@kep.gov.gr

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" έχει συσταθεί στα πλαίσια του Μέτρου 3 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου και είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας για την αναβάθμιση του τομέα της Υγείας-Πρόνοιας στο Δήμο Σολυγείας.

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι:
Η παροχή οργανωμένης και συστηματικής πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας, από ειδικούς επιστήμονες και καταρτισμένα στελέχη (απασχολούνται στο πρόγραμμα μια κοινωνική λειτουργός, μια νοσηλεύτρια και ένα άτομο βοηθητικού προσωπικού) όπως και από εθελοντές και φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης της κοινότητας σε μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, με προτεραιότητα σε αυτούς που διαβιούν μόνοι τους και το εισόδημά τους δεν του επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες εξυπηρέτησης ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινή τους ζωή.

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος παραχώρησε στο Δήμο ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο για την μετακίνηση των στελεχών μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Η ανταπόκριση των δημοτών στις υπηρεσίες του προγράμματος είναι αρκετά μεγάλη. Σήμερα περισσότερα από 100 άτομα επωφελούνται από τη δράση του προγράμματος που συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας.

Προσωπικό:
Ζορμπά Αθανασία - Κοινωνική Λειτουργός
Μπάνου Παναγιώτα – Νοσηλεύτρια
Μπόρση Δήμητρα – Βοηθητικό Προσωπικό

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η οργάνωση Εθελοντών του Δήμου Σολυγείας είναι ανεξάρτητος από το Δήμο Φορέας, με σωματειακή μορφή, του οποίου μέλη (150 σήμερα) είναι οι εθελοντές πυροσβέστες.

Τον Ιούνιο του 2001 εγκρίθηκε το καταστατικό του και τον ίδιο μήνα απέκτησε τον δικό του χώρο στο Σοφικό όπου τοποθετήθηκε ο πυροσβεστικός εξοπλισμός και τα γραφεία του.

Αρχικά οι εθελοντές λειτουργούσαν στα πλαίσια της επιτροπής Δασοπροστασίας του Δήμου Σολυγείας, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά του 1998 που είχε προκαλέσει την αποτέφρωση 15.000 στρεμμάτων πευκοδάσους και καλλιεργειών.
Η οργάνωση είναι ενταγμένη στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και ενεργεί συμπληρωματικά με την επιτροπή δασοπροστασίας του Δήμου, έχει όμως ευρύτερους σκοπούς από αυτήν.

Δραστηριοποιείται και στον τομέα της πρωτοβάθμιας και περίθαλψης αφού με εθελοντές οδηγούς επανδρώνει και το ασθενοφόρο όχημα του Δήμου.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 5 Δεκεμβρίου έτους 2001 σε ειδική εκδήλωση βραβεύτηκε η οργάνωση των εθελοντών του Δήμου Σολυγείας, ως η πιο δραστήρια στο Νομό Κορινθίας, στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ.Στεφανόπουλο

Με συντονισμένες προσπάθειες των πολιτών και του Δήμου, που στάθηκε αρωγός σε κάθε ενέργεια για την καθιέρωση του θεσμού αυτού, διαθέτει σήμερα τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τα μέσα για να επέμβει άμεσα και κατασταλτικά σε κάθε περίπτωση.

Η φύλαξη του Δάσους από εθελοντές καθώς επίσης και το σχέδιο δράσης σε περιπτώσεις επιφυλακής λειτουργεί σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό.
Το Δάσος, μας αφορά όλους και η οργάνωση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το πρόγραμμα πυρασφάλειας να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του.

Τηλ. Επικοινωνίας: 27410 93350

Ο Δήμος Σολυγείας έχοντας στόχο πάντα την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των δημοτών του, θα ήταν αδύνατο να αφήσει έξω από αυτήν την προσπάθεια τα παιδιά.

Έτσι έχει δημιουργήσει ένα νέο στέκι για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το κέντρο (Κ.Δ.Α.Π.) αυτό έχει ως στόχο την αξιοποίηση με δημιουργικό τρόπο του ελέυθερου χρόνου των παιδιών και την αντιμετώπιση της παθητικότητας και της μοναξιάς τους.

Στο Κ.Δ.Α.Π οι ατομικές ανάγκες του κάθε παιδιού για έκφραση και ελεύθερη εξερεύνηση του κόσμου έρχονται πρώτες σε ιεράρχηση.

Στο παιδί ανήκει απόλυτα η επιλογή του αντικειμένου με το οποίο θα ασχοληθεί, του τρόπου με το οποίο θα το προσεγγίσει και του χρόνου του που θα αφιερώσει.

Στόχος της εξωσχολικής απασχόλησης δεν είναι μόνο η μετάδοση γνώσεων, και η επιβολή αισθητικής άποψης αλλά και η προσφορά πλούτου ερεθισμάτων που θα πυροδοτήσουν την δημιουργική διάθεση των παιδιών.

Στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ εντάσσονται επισκέψεις σε θέατρα, μουσεία, εκθεσιακούς χώρους εκπαιδευτικές εκδρομές και συμμετοχή σε Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Παραστάσεις Ημερίδες και Εκθέσεις.

Οι δραστηριότητες θα γίνονται διαδοχικά και κάθε μία θα λειτουργεί ως ερέθισμα για την επόμενη με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μια ανακύκλωση ενέργειας που διατηρεί ζωηρό το ενδιαφέρον των παιδιών. Εξάλλου, η εναλλαγή των δραστηριοτήτων έχει θετικά αποτελέσματα ως προς τη δυναμική της ομάδας. Τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές τέχνης και καθένα θα διαλέγει αυτήν που προτιμά να εκφράζεται και να προβάλλει τις ικανότητες του.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Για την εγγραφή των παιδιών πρέπει να υποβληθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο προκύπτει και η ηλικία του παιδιού.
  • Βεβαίωση γιατρού του Δημοσίου ΝΠΔΔ ή Ασφαλιστικού Οργανισμού για την καλή υγεία και σωματική αρτιμέλεια του παιδιού.
  • Αντίγραφο της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους ή Εκκαθαριστικό της Εφορίας του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση θα προσκομίζει βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

    • ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ
    • ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
    • ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΩΝ – ΠΑΡΑΜΥΘΙ
    • ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ
    • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
    • ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
    • ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ

    • ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
    • ΗΧΟΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΧΡΗΣΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
      ( CD, ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ , VIDEO , SLIDES)

  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

    • ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
    • ΚΟΛΛΑΖ
    • ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
    • ΓΥΨΟΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ

Ο Δήμος Σολυγείας περιλαμβάνει τα Δημοτικά Διαμερίσματα Σοφικού, Κόρφου και Αγγελοκάστρου. Έδρα του Δήμου είναι το Σοφικό, 30 χλμ. νοτιοανατολικά από την Κόρινθο, χτισμένο μέσα στην κατάφυτη από πευκοδάση, περιοχή της Ανατολικής Κορινθίας, που φτάνουν μέχρι τις ακτές του Σαρωνικού. Ο Δήμος χαρακτηρίζεται από μαγευτικούς όρμους και δαντελένιες παραλίες από τους οποίους ξεχωρίζει ο όρμος του Κόρφου για την έντονη τουριστική του κίνηση. Στον ανατολικό ορίζοντα της Κορινθίας αναγνωρίζεται εύκολα ο ορεινός όγκος του Τζάλικα (780μ.) που είναι η ψηλότερη κορυφή της Χερσονήσου Σολυγείας.

Η οικονομία της περιοχής βασίζεται κυρίως στην αγροτική εκμετάλλευση, τον τουρισμό και τις οικοδομικές κατασκευές.

Επιλέξτε Δημοτικό Διαμέρισμα για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες:
Σοφικό - Κόρφος - Αγγελόκαστρο

Σοφικό
close or Esc Key

Η περιοχή έχει να επιδείξει πληθώρα ιστορικών εκκλησιών και μονών με αξιοθαύμαστη και σπάνια αρχιτεκτονική και αγιογράφηση. Στην κοιλάδα του Λαρισίου, στη συνοικία "Κοκκινιά", μέσα στο χωριό, ο Ναός των Ταξιαρχών, 12ου αιώνα, κεντρίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Οι δύο κίονες που στηρίζουν τον τρούλο είναι ρυθμού ιωνικού, ενώ τα επιθήματα των κιονόκρανων κοσμούνται από ανάγλυφα φύλλα καλάμου και ακάνθου. Περίσσιας ομορφιάς οι τοιχογραφίες 16ου αιώνα -έργα αυστηρής κρητικής τέχνης. Στο χωριό ξεδιπλώνονται ανηφορικά ο Ναός του Αγίου Γεωργίου (1700), ο πρόσφατα ανακοινισμένος Ναός της Ευαγγελίστριας στη συνοικία "Κοκκινιά" και ο Ναός της Αγίας Τριάδας στη θέση "Λαρίσι".

Το οδοιπορικό προς την κορυφή του λόφου καταλήγει στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γυναικείο μοναστήρι του 12ου αιώνα, στη διασταύρωση του δρόμου της Επιδαύρου που οδηγεί στο Σοφικό. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση ανήκουν σε έναν μεγάλο αρχαιοελληνικό ναό της Αφροδίτης, τα οποία σήμερα είναι διάσπαρτα στον περίβολο του μοναστηριού.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Ναός της Αγίας Παρασκευής μικρών διαστάσεων, χτισμένος το 1617, σε ρυθμό μονόχωρης Βασιλικής, με όλη την εσωτερική επιφάνεια κατάγραφη από τοιχογραφίες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η σκηνή που παριστάνει χορό νεαρών γυναικών σε τοπίο της περιοχής του Σοφικού, που εικάζεται ότι πρόκειται για το χορό Γεμ που χορεύεται το Πάσχα. όλες οι τοιχογραφίες είναι σημαντικές από λαογραφική άποψη.

Άλλος ένας Ναός που συμπληρώνει το τοπίο των εκκλησιών είναι από κοινού αφιερωμένος στους Αγίους Νικόλαο και Δημήτριο, χτισμένος το 1780 σε ρυθμό καμαροσκέπαστης Βασιλικής, με τοιχογραφίες εμπνευσμένες από την καθημερινή ζωή των Σοφικιτών του 18ου αιώνα.

Στην παραλία του Σοφικού το ενδιαφέρον κεντρίζουν δύο πραγματικά όμορφοι και γαλήνιοι όρμοι, ο όρμος του Αμονίου και το Καλογερολίμανο. Με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι την άμμο, είναι ιδανικός τόπος για την λάτρη του ελεύθερου κάμπινγκ, που μπορεί άνετα να στήσει τη σκηνή του στη σκιά τους.

Το Δ.Δ. του Σοφικού αποτελείται από τους παρακάτω οικισμούς:

ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΗΣ
ΚΙΟΥΡΚΑΤΙ
ΜΟΝΗ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ
ΠΕΥΚΑΛΙ ή ΑΜΟΝΙ
ΦΡΑΓΚΟΛΙΜΑΝΟ



Κόρφος

Αφήνοντας τον κύριο δρόμο, με κατεύθυνση ανατολικά στα όρια του νομού, μέσα από μία απολαυστική διαδρομή, ο επισκέπτης καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριουδάκι Κόρφος. Πρόκειται για ένα θαλασσινό κόλπο, προστατευμένο από όλους του καιρούς, με μια μικρή αμμουδερή παραλία και καταγάλανα νερά.

Το κλίμα υπέροχο, ιδανικό για ήσυχες διακοπές πάνω στο κύμα, με πολλά μικρά ξενοδοχεία με υπέροχη θέα, ιδανικά και για χειμωνιάτικη διαμονή. Αρκετές και οι ψαροταβέρνες, με ψάθινες καρέκλες και τραπεζάκια κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα!

Λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Κόρφου συντηρείται το ξωκλήσι της Παναγίας του Στείρι, κάποτε ναός ενός μοναστηριού, πιθανότατα του 11ου αιώνα, με περίσσειας ομορφιάς αγιογραφίες του 1668, έργα του αγιογράφου Θεόδουλου Κακκαβά. Ο επισκέπτης μπορεί να διακρίνει τα ερείπια των κελιών του μοναστηριού όπου ασκήτευσε για ένα διάστημα και ο Όσιος Λουκάς ο Στειριώτης. Για τους λάτρεις του ελευθέρου κάμπινγκ, το ερημικό αυτό μέρος θα μπορούσε άνετα να φιλοξενήσει μια διανυκτέρευση στην ύπαιθρο.

Νοτιότερα του Κόρφου, ο κεντρικός δρόμος οδηγεί στα εντυπωσιακά κάθετα βράχια του φημισμένου όρμου Σελώντα και στην αμμουδερή παραλία στο μυχό του, που ανασύρει μνήμες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ήταν το καταφύγιο του υποβρυχίου "Παπανικολής". Από εδώ εύκολα ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει την περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου μετά από 30 χλμ., με μια διαδρομή που πνίγεται μέσα στο πευκόφυτο δάσος.

Το Δ.Δ. του Κόρφου αποτελείται από τους παρακάτω οικισμούς:

* ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
* ΗΛΙΟΣ
* ΚΑΒΟΣ

Αγγελόκαστρο

Κοντά στο Σοφικό βρίσκεται το χωριό του Αγγελόκαστρου, ένα χωριό κτηνοτρόφων με ωραία πέτρινα σπίτια και αρκετούς κατοίκους. Οι πολλές εκκλησίες που υπάρχουν στην περιοχή αποτυπώνουν την ευσέβεια των κατοίκων και την εκκλησιαστική πορεία της μικρής αυτής χριστιανικής κοινωνίας. Ο επισκέπτης αξίζει να δει το Ναό του Αγίου Νικολάου ο οποίος είναι λιθόκτιστος, με θαυμάσιες βυζαντινές τοιχογραφίες, που για πολλούς αιώνες ήταν το κέντρο της θρησκευτικής ζωής της περιοχής. Δυτικά του χωριού, στην Κοιλάδα της Λειμώνας, βρίσκεται ο ναός του Άγιου Παντελεήμονα, ενώ νότια ένας άλλος μικρός ναός του Αγίου Νικολάου, λιθόκτιστος, επιμήκης, θολωτός. Μέσα στο χωριό βλέπουμε το Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, με το ξύλινο τέμπλο και τις θαυμάσιες φορητές εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας. Άλλοι ναοί νεωτέρων χρόνων είναι: ο ανακαινισμένος Ναός του Αγίου Γεωργίου, ο Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Δημητρίου, του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Στην κορυφή του παρακείμενου υψώματος του χωριού βρίσκεται το Φρούριο, έκτασης 4 στρεμμάτων. Αποτελείται από ακρόπολη με πύργο κατοπτεύσεως και αυλή από πύργους και οικίσκους καθώς και σκεπαστούς δρόμους, ενώ έξω από την αυλή υπάρχουν ερείπια ρωμαϊκού οικίσκου. Το πάχος του τείχους είναι 1-1,2μ. Χρησιμοποιούνταν για την ασφαλή διέλευση ανθρώπων και αγαθών από την Πιάδα ως την Ακροκόρινθο.

ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ



ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών έχουν εγκατασταθεί έξι νέες τηλεφωνικές γραμμες οι οποίες είναι απευθείας συνδεδεμένες με τις αντιστοιχές υπηρεσίες και είναι έκτος τηλεφωνικού κέντρου.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ 27410-39900 & 27410-39295
FAX : 2741039645

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ : 27410-39134, 27413-62224, 27413-62202

ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ : (ΑΛΜΥΡΗ) 2741034649
(ΑΘΙΚΙΑ) 2741362204

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ : 27410-39419

ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ 27413-62217

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ: 27410-39876

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ 27413-62205

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: 27410-39059, 27413-62215,216

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: 27410-39697, 27413-62205,206,207

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ : 2741039000, 2741362222, 2741362221

ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 27413-62219

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ 27413-62213

ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ 27413-62223

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 27413-62220

ΚΕΠ ΑΘΙΚΙΩΝ 27410-39084

ΚΕΠ ΑΛΜΥΡΗΣ 27410-34900,34966

ΔΗΜ.ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΜΥΡΗΣ 2741033400

ΔΗΜ.ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΚΑΛΙΟΥ 2741033804

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΙΚΙΩΝ 2741039445

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΙΚΙΩΝ 2741039238

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 2741033603

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΙΚΙΩΝ 2741039568

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 2741033600

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 2741033546






ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση με σκοπό την βράβευση των επιτυχόντων μαθητών, οι οποίοι φέτος εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και διαμένουν ή κατάγονται από το Δήμο Σαρωνικού.
Παρακαλούνται όσοι μαθητές επιθυμούν να βραβευτούν να ενημερώσουν το Γραφείο Δημάρχου (2741362224) μέχρι την Παρασκευή 30/10/09 δίνοντας τα στοιχεία τους καθώς επίσης και την Σχολή που έχουν εισαχθεί.




ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Σωκράτης Τόγιας και το Πνευματικό Κέντρο «Ελένη Σωτ. Διδασκάλου» σας προσκαλούν στην επετειακή συναυλία:

«για τα 2 χρόνια της Φιλαρμονικής»

την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009, ώρα 10:00 το πρωί
Δημοτικό Σχολείο Αθικίων -- Είσοδος Ελεύθερη
Παίζουν: Μουσικά Σύνολα από την Αθήνα
Κουιντέτα Χάλκινων & Ξύλινων Πνευστών.
Ερμηνεύουν: Κομμάτια JAZZ, LATIN, ROCK και Κλασσικά,
από το Ελληνικό & Διεθνές Ρεπερτόριο.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Νο1 e-επαγγελματικό οδηγό του νομού Κορινθίας

Νο1 e-επαγγελματικό οδηγό του νομού Κορινθίας

Καλώς ορίσατε στο Νο1 e-επαγγελματικό οδηγό του νομού Κορινθίας, το σημείο όπου επιχειρήσεις, ελέυθεροι επαγγελματίες και καταναλωτικό κοινό συναντιώνται. Βρείτε οτιδήποτε ψάχνετε, οποιαδήποτε ώρα, γρήγορα μόνο με ένα click. Έγκυρος και αξιόπιστος ο οδηγός gokorinthia.gr είναι σχεδιασμένος για:
Παλαιό Φάληρο


Προβολή των επιχειρηματιών με χρηστικό και αποτελεσματικό τρόπο
Παλαιό Φάληρο


Καταχώρηση των επιχειρηματιών σε μηχανές αναζήτησης (search engines) όπως Google, Yahoo, Msn κ.α για διευρυμένη αναζήτηση από το Internet
Παλαιό Φάληρο


Παροχή στοιχείων με μοναδική πληρότητα

Λουτρά Ωραίας Ελένης - Καταστήματα και Υπηρεσίες στο Νομό Κορινθίας

http://loutra.cityshops.gr/index.html

Λουτρά Ωραίας Ελένης - Καταστήματα και Υπηρεσίες

Το loutra.cityshops.gr είναι ένας ανεξάρτητος διαδικτυακός οδηγός καταστημάτων για τα Λουτρά Ωραίας Ελένης στο Νομό Κορινθίας.

Είναι μία προσπάθεια δικτύωσης και συγκέντρωσης όλων των ιδιωτικών καταστημάτων και υπηρεσιών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στα όρια του Δήμου, που επιθυμούν την προβολή τους στο Internet με χαμηλό κόστος και αξιοπρέπεια.

Το loutra.cityshops.gr κατασκευάστηκε, συντηρείται και ανήκει στο δίκτυο του studioofsilence.gr.

http://loutra.cityshops.gr/index.html

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αναμένεται η δεύτερη φάση δημοπράτησης για τις φυλακές του Αϊ –Γιάννη

Αναμένεται η δεύτερη φάση δημοπράτησης

για τις φυλακές του Αϊ –Γιάννη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για το έργο των φυλακών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Δήμου Σαρωνικού, με την πρώτη φάση της δημοπράτησης να έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ένα πολυσυζητημένο και «καλοδεχούμενο» έργο για τους ντόπιους και τους φορείς της περιοχής, αφού θα αποτελέσει ένα σοβαρό έργο έλξης επισκεπτών, αλλά παράλληλα θα δώσει εργασία σε αρκετούς κατοίκους των γύρω περιοχών του Δήμου που θα έχουν «τον πρώτο λόγο» όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού. Τα πράγματα πάνε καλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της δημοπράτησης και να επιλεγούν οι 5 υποψήφιοι ανάδοχοι του έργου και ακολούθως ο ένας και μοναδικός μειοδότης. Βέβαια, στη διαδικασία αυτή αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, αφού ως συνήθως υπάρχουν ενστάσεις από αυτούς που δεν μειοδότησαν με αποτέλεσμα να καθυστερούν αισθητά οι περαιτέρω διαδικασίες έναρξης του έργου, εκτός κι αν αυτή τη φορά υπάρξει εξαίρεση στον κανόνα. Σημασία πάντως έχει ότι το όλο θέμα έχει δρομολογηθεί και το έργο, αργά ή γρήγορα, θα ξεκινήσει….

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ

ΣΤΙΣ 06/10/09


Σήμερα 06 Οκτωμβρίου ξεκίνησε η Λαϊκη Αγορά στα Αθίκια. Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί τους χειμερινούς μήνες η Λαϊκή θα μεταφέρετε στα Αθίκια, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες θα φιλοξενείται στα Λουτρά Ωραίας Ελένης.
Η κίνηση αυτή όμως και στα Λουτρά βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους κατοίκους οι οποίοι και συνεχίζουν να υποστηρίζουν την όλη προσπάθεια.