Σελίδες

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!»


ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!»ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ SFEDONA.GR

Ο δήμαρχος Σαρωνικού είναι ένας πενηντάρης συνταξιούχος στρατιωτικός και συγκεκριμένα πρώην πιλότος της πολεμικής μας αεροπορίας. Ο Σωκράτης Τόγιας λειτουργεί με τα χαρακτηριστικά του «κομάντος» στα μικρά ή μεγάλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ως δήμαρχος Σαρωνικού αλλά και ως απλός πολίτης.
01eikona 31 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!»
Εντοπίζει πρώτος το πρόβλημα σε κάποιο σημείο του Δήμου «σήμερα» και απαιτεί από τους υπαλλήλους αλλά και από τον ίδιο του τον εαυτό να το επιλύσουν «χθές»! Από τις 7 το πρωί βρίσκεται σε θέση ετοιμότητας στο Δημαρχείο και το μεσημέρι φεύγει τελευταίος! Αυτό δεν σημαίνει πως βρίσκεται όλες τις ώρες εκεί. Ανεβαίνει στο αγροτικό- πυροσβεστικό, γιατί αυτό είναι το αυτοκίνητο που συνήθως χρησιμοποιεί και αλωνίζει κάθε γωνιά του δήμου Σαρωνικού. Έτσι , έχει προσωπική άποψη για τα προβλήματα και τα έργα που άμεσα χρειάζονται αλλά και δεν υπάρχει περίπτωση να τον «δουλέψει» οποιοσδήποτε υπάλληλος ή εργολάβος και να του πει κάτι διαφορετικό από αυτό που ο ίδιος διαπιστώνει!
Βρεθήκαμε μαζί του για ένα μικρό οδοιπορικό στο ιστορικό χωριό του Αη Γιάννη , οι κάτοικοι του οποίου ασχολούνται κυρίως με κτηνοτροφία και γεωργία. Είχαμε αρκετό καιρό να βρεθούμε και πάλι στο γραφικό αυτό χωριό. Εντυπωσιαστήκαμε με τις εικόνες που είδαμε. Έχουν ανοιχτεί πολύ δρόμοι , έχουν φτιαχτεί ομοιόμορφες πέτρινες μάντρες αλλά και άλλες παραδοσιακές παρεμβάσεις με πέτρα που είναι το σήμα κατατεθέν του χωριού. Και μη φανταστείτε ότι δαπανήθηκαν τα τεράστια ποσά για απαλλοτριώσεις. Ούτε ένα ευρώ! Με υπομονή και επιμονή ο δήμαρχος έπεισε τους κατοίκους του χωριού να παραχωρήσουν λίγα τετραγωνικά από τις περιουσίες τους στο Δήμο για να φτιαχτεί όπως πρέπει το χωριό τους. Και τελικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δέχτηκαν όλοι.



01eikona 167 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!»
Έγιναν ακόμα πλατείες, παιδικές χαρές, δεξαμενές, πέτρινα στέγαστρα στην στάση του λεωφορείου, φτιάχτηκε μια υπερσύγχρονη επέκταση του κοιμητηρίου, μπήκαν παγκάκια σε πολλά σημεία και γενικώς ο Αη Γιάννης άρχισε να αλλάζει όψη. Το κυριότερο όμως είναι η διαπλάτυνση των δρόμων και φανταστείτε πριν λίγους μήνες δεν χώραγε σε πολλά σημεία να περάσουν αυτοκίνητο μαζί με ποδήλατο!
Η καθαριότητα, όχι μόνο στο συγκεκριμένο χωριό αλλά και στην πρωτεύουσα τα Αθίκια απ’όπου περάσαμε, ήταν υποδειγματική! Δεν έβρισκες ούτε ένα χαρτάκι ή μία γόπα από τσιγάρο πεταμένη στο δρόμο ή στα πεζοδρόμια!
Σε θέματα καθημερινότητας ο Σωκράτης Τόγιας αντιδρά αστραπιαία. Φτάνει να σας περιγράψουμε ένα απλό γεγονός που έτυχε στην διάρκεια του μικρού οδοιπορικού μας στον Αη Γιάννη. Στην πέτρινη πλατεία του χωριού όπου υπάρχει μνημείο πεσόντων της περιοχής και ο σημερινός δήμαρχος έβαλε ανάγλυφη πλάκα με τα ονόματά τους και ιστό με Ελληνική σημαία, είχε μπλεχτεί η σημαία από κάποιον δυνατό αέρα με τα κλαδιά του διπλανής βελανιδιάς και φυσικά είχε σκιστεί. Ε, λοιπόν ειδοποίησε αμέσως στο δημαρχείο και σε είκοσι λεπτά μια καινούργια σημαία είχε υψωθεί στον ιστό και μια δεύτερη έμενε σε παρακείμενο ιδιοκτήτη ταβέρνας ώστε αν συμβεί πάλι κάτι να την αντικαταστήσει!
01eikona 195 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!»
Το χωριό ειδικά με τα χιόνια και τις κακοκαιρίες αισθανόταν απομονωμένο χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο. Ο δήμαρχος έκανε ενέργειες και τοποθετήθηκαν αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας όλων των εταιριών και ο Αη Γιάννης εισήλθε στον πολιτισμό!
Να σας πούμε ότι σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο δήμαρχος σε λίγο καιρό τα Αθίκια από άκρη σε άκρη θα έχουν δωρεάν internet!
Βέβαια θα ήταν παράλειψή μας αν δεν γράφαμε και δυο κουβέντες για το έργο «ζωής» όπως το θεωρεί ο δήμαρχος και είναι το παλαίμαχο F 104 που ήρθε λόγω «Τόγια» στα Αθίκια και στέκεται αγέρωχο και επιβλητικό στην είσοδο της πόλης μέσα στο χώρο ενός ειδικά διαμορφωμένου μνημείου για τους πεσόντες αεροπόρους μας . Ίσως το μοναδικό του είδους μνημείο σε όλη τη χώρα! Μιλάει γι’ αυτό και δακρύζει ο δήμαρχος! Τον καταλαβαίνουμε απόλυτα όταν έχει αφιερώσει για την πατρίδα είκοσι περίπου από τα καλλίτερα του χρόνια στους Ελληνικούς αιθέρες και όταν τα μάτια του έχουν δει τόσα και τόσα … ανάμεσά τους δυστυχώς και κάποια δυσάρεστα και δραματικά γεγονότα!
Δεν γνωρίζουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου Σαρωνικού και φανταζόμαστε ότι σίγουρα θα
είναι πενιχρός.


p1010076 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!»

Εκείνο όμως που γνωρίζουμε μετά την σημερινή μας επίσκεψη είναι ότι όταν υπάρχει αγάπη και πάθος για την τοπική αυτοδιοίκηση γίνονται ακόμα και πράγματα που κάποιοι τα θεωρούν ακατόρθωτα ή τουλάχιστον πολύ δύσκολα! Όταν οι άνθρωποι γίνονται πρακτικοί και ουσιαστικοί καταφέρνουν να ξεπεράσουν γραφειοκρατίες και άλλες αγκυλώσεις του διοικητικού συστήματός μας! Και μάλλον θα συμφωνήσουμε με το Σωκράτη Τόγια ότι η όλη ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση θέλει και τον ανάλογο «τσαμπουκά»!
Θα συμφωνήσουμε και με αυτό που μας είπε στις σύντομες δηλώσεις του και τις οποίες θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί: «Όσο απλό είναι να περιπλέξεις τα πράγματα, τόσο περίπλοκο είναι να τα απλοποιήσεις!»

Ριφιφί στο σούπερ-μάρκετ "ΜΕΤΡΟ" στον Ισθμό

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου έγινε ληστεία στο SUPER MARKET METRO ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Νυχτερινές ώρες του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής στο 75° Χ/Μ της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (περιοχή Ισθμού) άγνωστος-οι δράστες με τη μέθοδο ριφιφί, ανοί¬γοντας τρύπα στην οροφή του καταστήματος σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «METRO» εισήλθαν εντός αυτού και πάνω από το χώρο των γραφείων, εντόπισαν το σύστημα του συναγερμού και αφού το κατέστρεψαν, διάνοιξαν με κόφτη χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν άδειο.
Εν συνεχεία εισήλθαν στον υπόλοιπο χώρο όπου βρίσκεται δωμάτιο με μεταλλική θύρα και το κεντρικό χρηματοκιβώτιο του καταστήματος καθώς και ένα δεύτερο μικρότερο, τα οποία διέρρηξαν με τη βοήθεια τροχού και αφαίρεσαν από αυτά άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ




ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ