Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΕΙΚΟΝΕΣ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ ! ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,ΨΗΦΙΣΕ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΚΑ»

ΕΙΚΟΝΕΣ«ΠΟΛΕΜΟΥ» ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ ! ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΣΕ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΚΑ»

Σε θερμό «πολεμικό κλίμα» διεξήχθη το πολυσυζητημένο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Σαρωνικού που επρόκειτο να ψηφίσει για το αν συμφωνεί να στηθεί μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων στη θέση Γκα Αθικίων.
Κραυγές αποδοκιμασίας εναντίον του δημάρχου ,του προέδρου του Δ.Σ αλλά και κατά πολλών δημοτικών συμβούλων που φάνηκαν διατεθειμένοι στην αρχή να πάνε «κόντρα» στις απαιτήσεις του κοινού. Βεβαίως οι συγκεντρωμένοι μέσα και έξω από το δημαρχείο που κατά κοινή εκτίμηση και με άλλους συναδέλφους δεν υπερέβαιναν τα 70-80 άτομα και εξ αυτών 20 πιο θερμόαιμοι ,απαίτησαν από το Δ.Σ να μη γίνει εργοστάσιο απορριμάτων στη θέση Γκα.
Με απόλυτο σεβασμό στην άποψη των συγκεντρωμένων πολιτών που ήταν σαφέστατη ότι δεν θέλουν σκουπίδια στου Γκα, πιστεύουμε ότι η χθεσινοβραδινή ατμόσφαιρα δεν ήταν ότι καλλίτερο για να μπορέσει να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις με νηφάλιο τρόπο το οποιοδήποτε δημοτικό συμβούλιο. Ούτε και διεκδικεί δάφνες για τον πολιτικό πολιτισμό μας ! Μάλλον εικόνα κερκίδας έδειχνε παρά εικόνα συνεδρίασης του κυρίαρχου αυτοδιοικητικού οργάνου του δήμου.
Από την αρχή της διαδικασίας φάνηκαν ξεκάθαρα οι προθέσεις των συγκεντρωμένων αφού ούτε καν τους επικεφαλείς της μειοψηφίας κ.κ. Λέκκα και Χριστάκη που ήταν κατά της λύσης «Γκα» δεν άφηναν με τις φωνές τους να μιλήσουν. Δε συζητάμε βέβαια τι έγινε όταν πήρε το λόγο ο δήμαρχος κ.Τόγιας και τι «γαλλικά» άκουσε!
Με ψήφους 8-7 απορρίφθηκε η πρόταση του δημάρχου για αναβολή του θέματος και πραγματοποίηση συνέλευσης την ερχόμενη Κυριακή 2 Μαΐου, ώστε να αποφασίσει μια ευρεία λαϊκή συνέλευση για το θέμα του «Γκα»
Οι συγκεντρωμένοι με την παρότρυνση κυρίως του κ.Πέτρου Λέκκα ζητούσαν απόφαση «εδώ και τώρα».Τελικά πολύ αργά την νύχτα και αφού διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους , στιγμιότυπα των οποίων θα σας δείξουμε στο σχετικό βίντεο, πάρθηκε απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία να μην γίνει εργοστάσιο απορριμμάτων στη θέση Γκα των Αθικίων. Αυτό βεβαίως ανατρέπει και την απόφαση του συνδέσμου των 9 δήμων της Ανατολικής Κορινθίας που είχε πάρει απόφαση για την θέση Γκα. Το αδιέξοδο για μια ακόμη φορά για την λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι εμφανές. Είναι πλέον προφανές ότι καμία τοπική κοινωνία όπου και να γίνει πρόταση δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί στην ευρύτερη περιοχή τους μονάδα απορριμάτων. Οι κόντρες τα πάθη και τα μίση μεταξύ χωριών και τοπικών διαμερισμάτων φουντώνουν με την πρώτη ευκαιρία.
Και το χειρότερο και δραματικότερο όλων ; Οι υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Τίνα Μπιρμπίλη έχουν στείλει τελεσίγραφο βάσει του οποίου και η τελευταία χωματερή θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τις 15.7.2010.
Οι εξελίξεις στο θέμα αναμένονται ιδιαίτερα δραματικές!
Επικοινωνήσαμε σήμερα με τον δήμαρχο κ.Σωκράτη Τόγια και του ζητήσαμε να μας κάνει μια δήλωση για το χθεσινοβραδινό Δ.Σ και τις αποφάσεις του.
Ιδού η δήλωση του δημάρχου Σαρωνικού:
«Η δημοκρατία των γνωστών-αγνώστων συκοφαντών της νύχτας κυριάρχησε και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Με τραμπουκισμούς , προπηλακισμούς, απειλές και χυδαίες ύβρεις 15-20 άτομα επέβαλαν σε ένα εκλεγμένο από χιλιάδες πολίτες δημοτικό συμβούλιο,να ψηφίσει κυριολεκτικά «με το πιστόλι στον κρόταφο».
Αυτή την «δημοκρατία» του την χαρίζουμε του κ.Λέκκα, που φρόντισε με δηλώσεις και πράξεις του εδώ και μέρες να πετύχει τη χθεσινοβραδινή εικόνα που ταιριάζει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και τριτοκοσμικές χώρες!
Πιστοί στις αρχές μας , για γνήσιο και εποικοδομητικό διάλογο, για πραγματική δημοκρατία που σέβεται την άποψη και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, θα πορευτούμε και στη συνέχεια , αγωνιζόμενοι καθημερινά για να λύσουμε προβλήματα στο δήμο που εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον των συμπολιτών μας και όχι τα προσωπικά μικροπολιτικά συμφέροντα όπως κάνουν άλλοι


http://www.sfedona.gr/2010/04/27/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%83-%C2%AB%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%85%C2%BB-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%83-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%BA/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου