Σελίδες

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΧΤΗ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΠΟΓΔΑΝΙ ΑΘΙΚΙΩΝ

Σε αμέλεια γεωργού της περιοχής οφείλεται μάλλον η πρώτη πυρκαγιά της φετινής καλοκαιρινής σαιζόν και μάλιστα αρκετά πρόωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες , κάποιος γεωργός στη θέση Μπογδάνι Αθικίων είχε βάλει να κάψει ξερά κλαριά και η φωτιά με την βοήθεια των ανέμων ξέφυγε στο παρακείμενο δάσος με αποτέλεσμα να επεκταθεί σύντομα και να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις .
Το γεγονός αυτό συνέβη περίπου στις 12 το μεσημέρι . Αμέσως έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς διαδοχικά 10 οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και ιδιώτες εθελοντές από το δήμο Σαρωνικού και τις γύρω περιοχές. Σε λίγη ώρα είχε έρθει και βοήθεια από τον αέρα με 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα. Νωρίς το απόγευμα η φωτιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες είχε σβηστεί ολοσχερώς. Πρόλαβε όμως και έκανε στάχτη περισσότερα από 200 στρέμματα δασικής έκτασης. Η πυροσβεστική Κορίνθου διενεργεί έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.
Ο δήμαρχος Σαρωνικού κ.Σωκράτης Τόγιας σε επικοινωνία του με τη sfedona.gr ευχαρίστησε θερμά τους άνδρες της πυροσβεστικής , τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροπλάνων αλλά και όλους τους εθελοντές που με αποφασιστικό τρόπο βοήθησαν για την σχετικά γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς.
Ζητάει από όλους τους συμπολίτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν καθαρίζουν ταχτήματα τους ή τους ελαιώνες τους και βάζουν φωτιά σε ξερά κλαριά και χόρτα।

http://www.sfedona.gr/2010/05/04/%CE%B5%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%84%CE%B7-200-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου