Σελίδες

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΓΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

 
t11 Ο 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΓΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ !
Αυτό σημαίνει έμπρακτη αγάπη προς το περιβάλλον. Πολλές φορές τα σοβαρά και ουσιαστικά έργα γίνονται μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως έργα βιτρίνας. Ένα τέτοιο έργο ήταν αυτό που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες στο απέραντο και πανέμορφο δάσος των Αθικίων ο δραστήριος δήμαρχος κ.Σωκράτης Τόγιας. Μιλάμε για ένα πευκοδάσος που ξεκινάει από τη δυτική πλευρά των Αθικίων προς Άγιο Δημήτριο και καταλήγει αφενός στο Δήμο Τενέας και αφετέρου μέχρι την Επίδαυρο.
t2 Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ
 ΤΟΓΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ !Καταλαβαίνεται για πόση έκταση δάσους μιλάμε και για τι σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για τους νομούς Κορινθίας και Αργολίδας . Στην καρδιά αυτού του πανέμορφου δάσους και σε ιδιαίτερα στρατηγικό σημείο υπήρχε αντιπυρική ζώνη που είχε να συντηρηθεί και να καθαρισθεί πάνω από 30 χρόνια! Γνωστός για την ευαισθησία του στο περιβάλλον ο δήμαρχος Σαρωνικού και παρά τα πενιχρά οικονομικά του μικρού και φτωχού δήμου του, βρήκε τον τρόπο με λίγα χρήματα και περισσότερο πατριωτισμό να καθαριστεί αυτή η στρατηγικής σημασίας αντιπυρική ζώνη μήκους δυόμιση χιλιομέτρων περίπου. Η μπουλντόζα με τις ερπύστριες έκανε θαύματα στην δύσβατη και εγκαταλελειμμένη περιοχή και δημιούργησε ακόμα και χώρους για να μπορούν να μανουβράρουν ακόμα και πολύ μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα και βυτιοφόρα!
Έτσι ο δήμος με το λίγο προσωπικό του αλλά την μεγάλη και έμπρακτη αγάπη του για το δάσος και το περιβάλλον είναι “πανέτοιμος” για την φύλαξη του πανέμορφου αυτού δάσους εν όψει καλοκαιρινής περιόδου. Συνεργάτης της sfedona.gr , με ιδιαίτερη δυσκολία έφτασε μέχρι το σημείο αυτό στην καρδιά του δάσους και σας παρουσιάζουμε αποκλειστικές φωτογραφίες.

http://www.sfedona.gr/2010/05/28/%CE%BF-%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου