Σελίδες

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΕΙΚΟΝΕΣ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ ! ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ,ΨΗΦΙΣΕ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΚΑ»

ΕΙΚΟΝΕΣ«ΠΟΛΕΜΟΥ» ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ ! ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΣΕ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΚΑ»

Σε θερμό «πολεμικό κλίμα» διεξήχθη το πολυσυζητημένο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Σαρωνικού που επρόκειτο να ψηφίσει για το αν συμφωνεί να στηθεί μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων στη θέση Γκα Αθικίων.
Κραυγές αποδοκιμασίας εναντίον του δημάρχου ,του προέδρου του Δ.Σ αλλά και κατά πολλών δημοτικών συμβούλων που φάνηκαν διατεθειμένοι στην αρχή να πάνε «κόντρα» στις απαιτήσεις του κοινού. Βεβαίως οι συγκεντρωμένοι μέσα και έξω από το δημαρχείο που κατά κοινή εκτίμηση και με άλλους συναδέλφους δεν υπερέβαιναν τα 70-80 άτομα και εξ αυτών 20 πιο θερμόαιμοι ,απαίτησαν από το Δ.Σ να μη γίνει εργοστάσιο απορριμάτων στη θέση Γκα.
Με απόλυτο σεβασμό στην άποψη των συγκεντρωμένων πολιτών που ήταν σαφέστατη ότι δεν θέλουν σκουπίδια στου Γκα, πιστεύουμε ότι η χθεσινοβραδινή ατμόσφαιρα δεν ήταν ότι καλλίτερο για να μπορέσει να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις με νηφάλιο τρόπο το οποιοδήποτε δημοτικό συμβούλιο. Ούτε και διεκδικεί δάφνες για τον πολιτικό πολιτισμό μας ! Μάλλον εικόνα κερκίδας έδειχνε παρά εικόνα συνεδρίασης του κυρίαρχου αυτοδιοικητικού οργάνου του δήμου.
Από την αρχή της διαδικασίας φάνηκαν ξεκάθαρα οι προθέσεις των συγκεντρωμένων αφού ούτε καν τους επικεφαλείς της μειοψηφίας κ.κ. Λέκκα και Χριστάκη που ήταν κατά της λύσης «Γκα» δεν άφηναν με τις φωνές τους να μιλήσουν. Δε συζητάμε βέβαια τι έγινε όταν πήρε το λόγο ο δήμαρχος κ.Τόγιας και τι «γαλλικά» άκουσε!
Με ψήφους 8-7 απορρίφθηκε η πρόταση του δημάρχου για αναβολή του θέματος και πραγματοποίηση συνέλευσης την ερχόμενη Κυριακή 2 Μαΐου, ώστε να αποφασίσει μια ευρεία λαϊκή συνέλευση για το θέμα του «Γκα»
Οι συγκεντρωμένοι με την παρότρυνση κυρίως του κ.Πέτρου Λέκκα ζητούσαν απόφαση «εδώ και τώρα».Τελικά πολύ αργά την νύχτα και αφού διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους , στιγμιότυπα των οποίων θα σας δείξουμε στο σχετικό βίντεο, πάρθηκε απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία να μην γίνει εργοστάσιο απορριμμάτων στη θέση Γκα των Αθικίων. Αυτό βεβαίως ανατρέπει και την απόφαση του συνδέσμου των 9 δήμων της Ανατολικής Κορινθίας που είχε πάρει απόφαση για την θέση Γκα. Το αδιέξοδο για μια ακόμη φορά για την λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι εμφανές. Είναι πλέον προφανές ότι καμία τοπική κοινωνία όπου και να γίνει πρόταση δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί στην ευρύτερη περιοχή τους μονάδα απορριμάτων. Οι κόντρες τα πάθη και τα μίση μεταξύ χωριών και τοπικών διαμερισμάτων φουντώνουν με την πρώτη ευκαιρία.
Και το χειρότερο και δραματικότερο όλων ; Οι υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Τίνα Μπιρμπίλη έχουν στείλει τελεσίγραφο βάσει του οποίου και η τελευταία χωματερή θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τις 15.7.2010.
Οι εξελίξεις στο θέμα αναμένονται ιδιαίτερα δραματικές!
Επικοινωνήσαμε σήμερα με τον δήμαρχο κ.Σωκράτη Τόγια και του ζητήσαμε να μας κάνει μια δήλωση για το χθεσινοβραδινό Δ.Σ και τις αποφάσεις του.
Ιδού η δήλωση του δημάρχου Σαρωνικού:
«Η δημοκρατία των γνωστών-αγνώστων συκοφαντών της νύχτας κυριάρχησε και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Με τραμπουκισμούς , προπηλακισμούς, απειλές και χυδαίες ύβρεις 15-20 άτομα επέβαλαν σε ένα εκλεγμένο από χιλιάδες πολίτες δημοτικό συμβούλιο,να ψηφίσει κυριολεκτικά «με το πιστόλι στον κρόταφο».
Αυτή την «δημοκρατία» του την χαρίζουμε του κ.Λέκκα, που φρόντισε με δηλώσεις και πράξεις του εδώ και μέρες να πετύχει τη χθεσινοβραδινή εικόνα που ταιριάζει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και τριτοκοσμικές χώρες!
Πιστοί στις αρχές μας , για γνήσιο και εποικοδομητικό διάλογο, για πραγματική δημοκρατία που σέβεται την άποψη και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, θα πορευτούμε και στη συνέχεια , αγωνιζόμενοι καθημερινά για να λύσουμε προβλήματα στο δήμο που εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον των συμπολιτών μας και όχι τα προσωπικά μικροπολιτικά συμφέροντα όπως κάνουν άλλοι


http://www.sfedona.gr/2010/04/27/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%83-%C2%AB%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%85%C2%BB-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%83-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%BA/

ΣΩΚΡΑΤΗΣ TOΓΙΑΣ: ” ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ!!!!!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ TOΓΙΑΣ: ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ!!!!!!!!

Κατάπτυστα ανώνυμα συκοφαντικά κείμενα με την μορφή των φειγ βολάν κυκλοφόρησαν χθες τη νύχτα από άγνωστους στα Αθίκια της Κορινθίας. Τα κείμενα αυτά στρέφονται με απαράδεκτους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς κατά του δημάρχου Σωκράτη Τόγια , εν όψει της αυριανής (σημερινής) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητηθεί και το θέμα για την απόφαση του οργάνου ώστε να δημιουργηθεί μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων στην περιοχή “ΓΚΑ” των Αθικίων. Την απόφαση αυτή έχει πάρει με μεγάλη πλειοψηφία ο σύνδεσμος των 9 δήμων της ανατολικής Κορινθίας μετά από εισήγηση του κ.Τόγια με την προϋπόθεση φυσικά να υπάρξει και θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού.
Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Σαρωνικού κ.Σωκράτη Τόγια και τον ρωτήσαμε τι σχόλιο έχει να κάνει για την επίθεση που δέχτηκε με τα ανώνυμα νυχτερινά φειγ βολάν και πήραμε την εξής απάντηση:
” Εγώ πάντα στη ζωή μου έμαθα να λειτουργώ και να εκφράζομαι με διαφάνεια και πάντα υπό το “φως του ήλιου”! Γιατί απλά δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και να κρύψω τίποτα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπεται πως χτύπησαν οι γνωστοί-άγνωστοι συκοφάντες της νύχτας! Αυτοί που στη ζωή τους έμαθαν να λειτουργούν πάντα κάτω από την προστασία της νύχτας ,του σκότους και της αδιαφάνειας!Ο λαός του δήμου Σαρωνικού γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο δήμαρχος του και γνωρίζει επίσης πολύ καλά τα κίνητρα αυτών των ελεεινών και φτηνών επιθέσεων εναντίον μου. Γιαυτό και θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει, ώστε να μην οδηγηθεί ο τόπος μας στην οπισθοδρόμηση για χάριν της εξυπηρέτησης των προσωπικών συμφερόντων αυτών των ολίγων γνωστών-αγνώστων ,αλλά και το μέλλον των παιδιών μας στην μιζέρια και την αβεβαιότητα! Αυτοί οι όψιμοι περιβαλλοντολόγοι, άλλους σκοπούς και στόχους θέλουν να εξυπηρετήσουν και όχι τα πραγματικά συμφέροντα για την προστασία του περιβάλλοντος την οποία και εμείς σεβόμαστε πάνω από όλα και δεν την διαπραγματευόμαστε με τίποτα.
Οποιαδήποτε επένδυση θα γίνει στου Γκα ,για μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων , εφόσον φυσικά το εγκρίνει το Δ.Σ και η τοπική κοινωνία, θα γίνει με τις πιο αυστηρές περιβαλλοντολογικές οδηγίες και νόμους έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά με τους πλέον σύγχρονους επιστημονικούς και βιομηχανικούς τρόπους. Τέτοιες επενδύσεις υπάρχουν εκατοντάδες πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα ακόμα και μέσα σε μεγάλες πόλεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε το οριστικό τελεσίγραφο της Ε.Ε ότι μέχρι 15.7.2010 θα πρέπει να έχει κλείσει και η τελευταία ανεξέλεγκτη χωματερή στο νομό μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα!”



http://www.sfedona.gr/2010/04/26/%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83-to%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3/

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΕΞΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Χαρακτηριστική προς τον σκοπό αυτό η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ.Γιάννη Ραγκούση ότι οποιαδήποτε αλλαγή σε επίπεδο ορίων των νέων δήμων θα συζητηθεί σε ένα επόμενο αυτοδιοικητικό σχέδιο.
Το μόνο καινούργιο που έρχεται με την χθεσινή ανακοίνωση του χωροταξικού είναι ότι με την συνένωση των δύο δήμων Βέλου και Βόχας , ο νέος δήμος ονομάζεται Βέλου-Βόχας και έχει έδρα το Ζευγολατιό.
Οι έξι νέοι δήμοι είναι :
1)Κορινθίων . Συνένωση Κορινθίων , Άσσου Λεχαίου, Σολυγείας , Σαρωνικού και Τενέας
2)Λουτρακίου. Συνένωση Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων
3)Βέλου- Βόχας. Συνένωση Βέλου και Βόχας
4)Σικυωνίων. Συνένωση Σικυωνίων , Στυμφαλίας , Φενεού
5)Ξυλοκάστρου. Συνένωση Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης
6)Νεμέας